skip to Main Content

Program tečajev in delavnic

Naša ekipa usposobljenih mentorjev vam bo s pomočjo mobilne delavnice, novo znanje dostavila kar v vaš domači kraj. Dobrodošli ste vsi, bi se želeli naučiti kaj novega. Ob temeljiti raziskavi trga, bomo lokalna podjetja povprašali katere kompetence bi želeli pri novem kadru in kakšen kader pravzaprav iščejo. Prav tako bomo pridobili informacije, katera dodatna znanja bi želeli pridobiti mladi, ki se še šolajo ali pa so šolanje že zaključili in bi jim nove kompetence koristile pri ustvarjanju svoje karierne poti. Udeleženci bodo lahko na delavnicah pridobivali različna nova znanja, kot so na primer 3D-modeliranje, 3D-tisk, vektorska grafika, laserski rezalnik in programiranje. Na naši spletni strani in na družbenih omrežjih bodo objavljene razpisane delavnice in njihovi termini. Razpisane delavnice bomo redno objavljali na družbenih omrežjih in na spletni strani MOBI, kjer boste lahko izpolnili prijavnico. Na zavodu 404 nam je organizacija in vodenje tovrstnih delavnic že znana praksa, saj to uspešno izvajamo že 7 let.

Naj vam predstavimo še nekaj primerov delavnic, ki bi jih lahko izvajali v sklopu projekta MOBI:

3D-modeliranje

S pomočjo programa lahko ustvarimo 3D model naše ideje. Naučili se bomo osnov 3D modeliranja in oblikovali uporaben predmet. Naš izdelek lahko nato natisnemo na 3D-tiskalnik, CNC-rezkar ali pa ga uporabimo za predstavitev ideje.

3D-tisk

Ste se že kdaj srečali s 3D tiskom? Zaradi vse večje dostopnosti se ta tehnologija uporablja vse pogosteje tako za idelavo prototipov, kot uporabnih pripomočkov. Spoznali bomo lastnosti 3D-tiskalnika, filamentov in si ogledali kakšne so njihove omejitve. Ogledali pa si bomo tudi, kako naše 3D modele pripravimo na tisk.

Vektorska grafika

Vektorska grafika je danes ena izmed najpogosteje uporabljenih tehnik v grafičnem oblikovanju. Ob delu v programu, namenjenemu vektorski grafiki, bomo ugotovili zakaj je tako uporabna, kaj vse lahko oblikujem in kakšni so triki, ki vam bodo olajšali delo.

Laserski rezalnik

Laserski rezalnik je naprava namenjena rezanju in graviranju materialov kot so les, papir, blago in pleksi steklo. Ogledali si bomo kako deluje in kako ustvarimo razne uporabne predmete kot so naprimer lesene embalaže, škatlice, igrače, table za označevanje in še mnogo več.

Programiranje Python

Programiranje namreč postaja vse bolj zaželeno znanje,zato bomo organizirali tečaj programiranja Python, ki je v zadnjih letih postal eden najbolj priljubljenih programskih jezikov. Ta programski jezik smo izbrali, ker je zaradi enostavnih osnov idealen za začetnike.

Spletno programiranje

Za izdelavo spletne strani, bomo uporabili orodje WordPress. Omogoča namreč enostavno uporabo, zadovoljive rezultate, hkrati pa je eno najpogosteje uporabljenih orodji za izdelavo spletnih strani. Predstavili vam bomo osnove, na način, da boste lahko svoje znanje nadgrajevali tudi po izteku tečaja.

Pridruži se našim delavnicam!

Pridruži se nam kot izvajalec

Mladim iz lokalnega okolja nudimo priložnost, da se pridružijo naši ekipi mobilne delavnice. Omogočili jim bomo primerno usposabljanje, da bodo lahko izvajali delavnice in priskočili na pomoč pri izvedbi obogatitvenih projektov. To je odlična priložnost za vse mlade, ki bi si želeli pridobiti tako nova znanja, kot izkušnje, ki bi jim koristile tudi v nadaljevanju karierne poti. S svojim sodelovanjem, pa bi pripomogli k povezovanju in širjenju lokalne skupnosti.

Kako postanem izvajalec?

Izpolni prijavnico in postani del MOBI ekipe!

Back To Top