skip to Main Content

Kaj so Mobi obogatitveni projekti?

Obogatitveni projekti Mobi so program tehnične in tehnološke podpore lokalnim društvom, zavodom, skupnostim na širšem področju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Vodice in Medvode. Program obogatitvenih projektov je namenjen vsem organizacijam in posameznikom, ki si želijo tehnično obogatiti svoje dejavnosti ali projekte. Mobilna delavnica Mobi razpolaga s tehničnimi znanji in z opremo, ki jo lahko prijavitelji uporabijo, da uresničijo svoje ideje. Mobi razpolaga z znanji kot so 3D modeliranje in tiskanje, lasersko rezanje in graviranje, CNC rezkanje, grafično oblikovanje, snemanje in fotografiranje, programiranje, postavljanje spletnih strani, izdelava elektronskih vezij in še z mnogimi drugimi. Dobrodošli so projektni predlogi najrazličnejših vsebin manjših obsegov. Primeri predlogov za obogatitveni projekt so izdelava čebelnjaka, oblikovanje embalaže za pekovske izdelke, izdelava avtomatskega razkuževalnika rok, Bluetooth zvočnika, turističnih predstavitvenih tabel za lokalne zanimivosti, raznih IoT prototipov, 3D natisnjenih nosilcev in mnoge druge ideje.

Kako sodelujem?

Vaš predlog postane eden izmed obogatitvenih projektov tako, da izpolnite prijavni obrazec, v katerem predstavite sebe in svoj predlog. Na podlagi zahtev za izvedbo vašega predloga, ekipa Mobi presodi o ustreznost, glede na zmogljivost opreme v delavnici Mobi in znanj Mobi ekipe. Če ekipa Mobi izbere vaš predlog za izvedbo, vas povabimo na srečanje in se podrobneje pogovorimo o izvedbi projekta. Na podlagi načrta, ki ga skupaj pripravimo, vam pomagamo do uresničitve vaše ideje! Če je vaš predlog prezahteven za zmogljivosti Mobi delavnice ali kako drugače neuresničljiv, vam svetujemo in vas usmerimo na druge priložnosti za pridobitev podpore. V okviru projekta Mobi, bomo podprli vsaj 12 predlogov.

Za sodelovanje potrebujete predlog za izdelavo enostavnejših fizičnih ali digitalnih objektov, ki jih potrebujete v svoji lokalni skupnosti, ter svoj čas, ki ste ga pripravljeni nameniti temu, da se vaš predlog uresniči. Mi priskrbimo orodja, stroje, material in nadobudno ekipo, ki vas bo s svojimi tehničnimi znanji vodila do končnih izdelkov!

Veselimo se zanimivih in izzivov polnih novih sodelovanj!

Spodaj si oglejte nekaj primerov naših preteklih sodelovanj in projektov, ki jih lahko izvedemo v okviru Mobi.

Gasilsko društvo

Skupaj z gasilci smo oblikovali nosilce za orodje. S 3D-tiskalnikom smo jih natisnili in namestili v gasilsko vozilo.

.

Planinsko društvo

Za Planinsko društvo Rimske Toplice smo oblikovali napise, ki označujejo poti in smeri.

.

Oblikovalci nakita

Oblikovali smo stojala za nakit in lesene znake z logotipom za embalažo.

.

Zobozdravniki

Z eno najnatančnejših tehnologij 3D tiska - tiskanje smole, smo za zobozdravnike natisnili modele zob. Prav tako smo zanje oblikovali in izdelali zaščitni vizir, ki jim omogoča nošenje očal s povečevalnim steklom.

.

Čebelarji

Za Kmetisjiski inštitut Slovenije smo za čebelarski oddelek izdelali grelni kovček za selitev matic med lokacijami.

.

Dijaške in študentske organizacije

Na delavnicah smo skupaj s študenti in dijaki izdelali igralne arkadne konzole, Bluetooth zvočnike in avtomatski razkuževalnik rok.

.

Izpolni prijavnico za obogatitveni projekt!

Back To Top