skip to Main Content

Naš prvi obogatitveni projekt- Sladki slamnik

V sodelovanju s Turističnim društvom Rača, smo zaključili naš prvi obogatitveni projekt! Člani in članice TD Rača, so namreč v preteklosti zasnovali slaščico, ki se navezuje na tradicionalno domžalsko obrt, slamnikarstvo. Tako imenovani Sladki slamnik in ostale domače proizvode so želeli dodati tudi v svoj prodajni program. Ker so potrebovali še grafično podobo svoje znamke, ter primerno embalažo za prodajne izdelke, so se prijavili na naš program obogatitvenih projektov.

Mobilna delavnica ima namreč opremo in usposobljeno ekipo, ki bi lahko bila kos tej nalogi. Skupaj smo se lotili načrtovanja grafične podobe ter izbrali najprimernejši način za izdelavo ustrezne embalaže. Odločili smo se tudi za izdelavo pincete s citatom, s katero bi kupci slaščice lažje vzeli iz embalaže. Za izdelavno embalaže smo uporabili kar laserski rezalnik, s katerim smo iz vezane plošče izrezali in vgravirali posamezne elemente. Na lesene pokrove kozarcev smo vgravirali logotip serije izdelkov, izdelali pa smo tudi obroče z motivom, ki so nameščeni pod pokrovom, tako da zgornji del embalaže spominja na slamnik. Obroči se lahko uporabljajo tudi kot novoletni okraski. Ker so se člani turističnega društva odločili, da bo del njihovega prodajnega programa tudi domač čaj, smo motive temu primerno prilagodili. 

Turistično društvo Rača je organiziralo še fotografiranje končnih izdelkov v Slamnikarskem muzeju v občini Domžale. S svojim izdelkom želijo poudariti pomen lokalnih tradicionalnih obrti, ki še danes vplivajo na tamkajšnje prebivalce.

obiščite tudi njihovo spletno stran, kjer lahko naš skupen produkt tudi naročite!

tdraca.si

Back To Top