skip to Main Content

Delavnica za uporabo laserskega rezalnika

V sredo 15.9. Smo v sodelovanju z Društvom AIA-Mladinski center Mengeš izvedli našo prvo delavnico. Udeleženci so se naučili uporabljati laserski rezalnik, s katerim so izdelali zanimive izdelke, kot so uhani, škatlica in obesek za ključe. 

Prva točka delavnice je bila priprava grafik za razrez na laserskem rezalniku. Preden pričnemo z razrezom moramo datoteke pravilno pripraviti. Za to smo uporabili program Inkscape, ki je namenjen obdelavi vektorske grafike, nato pa smo datoteke prenesli v program, ki je povezan na laserski rezalnik. Vsak udeleženec si je izbral poljubno rastrsko sliko, ki je namenjena gravuri. Sliko so nato ustavili v vektorsko grafiko in datoteko shranili v primeren format. 

Ogledali smo si tudi prostor mobilne delavnice ter naprave in orodja, ki se v delavnici nahajajo. Predstavili smo posamezne komponente laserskega rezalnika, razložili kako naprava deluje in kako jo pravilno pripravimo za delo. 

Vsak udeleženec si je lahko ogledal proces dela, nato pa so svoje izdelke tudi sami izrezali in sestavili.

Kljub manjši udeležbi delavnice so bili udeleženci navdušeni in so izrazili željo po obisku sledečih delavnic v okviru projekta MOBI. 

Posebej se zahvaljujemo tudi Društvu AIA, ki nam je omogočilo prostore za izvedbo delavnice in pomoč pri promociji. Na sami delavnici pa so poskrbeli tudi za gostoljubno in prijetno vzdušje. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja.

 

Back To Top